Cennik

TARTINKI

Tartinki na bagietce francuskiej:

Z pastami:

  • z pastą jajeczną, kabanosem i pomidorkiem koktajlowym,
  • z pastą jajeczną, boczkowym chipsem i oliwką,
  • z pastą tuńczykową i anchois i kaparem (Premium),
  • z pastą oliwkowo-pomidorową i świeżą bazylią.

Z wędlinami:

  • z wędliną podsuszaną, korniszonem,
  • z szynka dojrzewającą i suszonym pomidorem (Premium),
  • z pieczonym schabem i  serkiem chrzanowym (sezonowe),
  • z domowym pasztetem i konfiturą żurawinową (sezonowe, premium),
  • z salami, papryką i cebulką perłową.

Z serami:

  • z mozzarellą, pomidorem i świeżą bazylią,
  • z serem camembert i winogronem (Premium),
  • z serem wędzonym i konfiturą żurawinową,
  • z fetą, rukolą i pomidorkiem koktajlowym (Premium).

Tartinka standard 2,80 zł/szt.
Tartinka premium 3,50 zł/szt.

(minimalna ilość zamówienia z rodzaju 10 szt., jedna taca 20-24 szt.))

MINI TORTILLE

  • mini tortille z kurczakiem teriyaki i sałatą, papryką i ogórkiem,
  • mini tortille z koperkowym serkiem i wędzonym łososiem (Premium),
  • mini tortille ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami,
  • mini tortille z pastą tuńczykową i kaparami (Premium),
  • mini tortille z grillowanym kurczakiem, serkiem czosnkowym i warzywami.

Mini tortilla standard 3,00 zł/szt.
Mini tortilla premium 3,50 zł/szt.

(minimalna ilość zamówienia z rodzaju 10 szt., jedna taca 20 szt.)

MINI SZASZŁYKI/KORECZKI

  • mini szaszłyki z mozzarelli i pomidorków cherry ze świeżą bazylią,
  • mini szaszłyki z serem lazur, gruszką i miodem,
  • mini szaszłyki z szynką, serem i piklami (korniszonki, cebulka, pieczarki, kukurydza),
  • mini szaszłyki z kabanosem, serem i piklami (korniszonki, cebulka, pieczarki).

Koreczek  2,20 zł/szt.
Szaszłyk 3,00 zł/szt.

(minimalna ilość zamówienia z rodzaju 10 szt.)

PIEROŻKI FRANCUSKIE

  • pierożki z pieczarkami i szynką,
  • pierożki z pieczarkami i kapustą włoską,
  • pierożki ze szpinakiem suszonym pomidorem i fetą,
  • pierożki z pastą soczewicową,• pierożki z szynką serem i brokułami.

Cena 3,50 zł/szt

(minimalna ilość zamówienia z rodzaju 30 szt.)

Do wyboru dip jogurtowo czosnkowy, dip jogurtowy z zielonym pieprzem, dip jogurtowo ziołowy, dip pomidorowy z bazylią  200ml / 4 zł

WĘDLINY I SERY

Półmisek wędlin 49 zł/kg:
Szynka tradycyjna, polędwica tradycyjna, polędwica łososiowa, kiełbasa podsuszana, kabanos, rolada boczkowa lub bekon, salami.

Półmisek serów i warzyw 45 zł/kg:
Sery żółte, sery dojrzewające, sery pleśniowe, sery wędzone, ser kozi, winogrona, suszone owoce, paluszki warzywne.

Półmisek domowych wyrobów pieczonych 55 zł/kg (sezon  świąteczny):
Schab ze śliwką i morelą pieczeń schabowa, pieczeń z indyka, karczek miodowo musztardowy, pasztet domowy, pasztet z soczewicy, kiełbasa krojona.

WARZYWA Z DIPAMI

Paluszki z marchewki, selera naciowego, papryki, ogórka 3,80 zł/szt.

Dip jogurtowo czosnkowy, dip jogurtowy z zielonym pieprzem, dip jogurtowo ziołowy, sos dijoński (do wyboru)

 

SAŁATY I SAŁATKI

Sałatki tradycyjne:
Sałatka jarzynowa 25 zł/kg
Sałatka ziemniaczana z grillowanym boczkiem, dymką i sosem dijońskim 15 zł/kg
Sałatka śledziowa w sosie jogurtowo-majonezowym 30 zł/kg

Sałatki na bazie sałaty lodowej lub mix sałat, opakowanie 1500ml 28 zł

Sałatka z pomidorem, fetą i brokułami
Sałatka z wędliną dojrzewająca, melonem i serem typu bursztyn i sosem balsaicznym
Sałatka z grillowanym kurczakiem, ogórkiem, papryką, kukurydzą i sosem kebabowym
Sałatka z łosososiem, grillowaną cukinią i pomidorkiem koktajlowym i sosem winegret

Sałatki z tuńczykiem 25 zł/kg

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą, czerwoną fasolką, papryką, korniszonami i włoskim sosem ziołowo-koperkowym Sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem, ziemniaczkami, cebulką, pomidorem, kaparami i sosem dijońskim

DANIA NA CIEPŁO

Potrawy jednogarnkowe porcja 400ml:

Zupa gulaszowa z mięsa wołowego 14 zł
Bigos staropolski na winie z pieczywem 11 zł
Grochówka z boczkiem i kiełbasą i pieczywem 11 zł
(minimalna ilość zamówienia 15 szt.)

Koryto biesiadne 10-12 osób 400 zł/szt.:

35 kawałków mięsa (4kg) (8 szt. karkówka, 10 szt. schab w panierce, 10 szt. podudzi z kurczaka, 7 szt. polędwiczek wieprzowych)
0,5 kg kiełbasy opiekanej lub kaszanki z jabłkiem
1,5 kg ziemniaczków opiekanych z rozmarynem,
1 kg kapusty zasmażanej,
10 szt. śliwek w boczku,
0,5 kg ogórka kiszonego
0,3 l domowego smalcu z pieczywem
1,5 l sałaty lodowej z pomidorami, dymką i sosem winegret

Ręcznie wyrabiane pierogi:

  • pierogi ruskie 1 zł/szt.,
  • pierogi ze szpinakiem i fetą 1,2 zł /szt.,
  • pierogi z  mięsem 1,2 zł/szt.,
  • pierogi z kapustą i grzybami 1 zł/szt. (okres świąteczny)

(minimalna ilość zamówienia 50 szt.)